Saturn surt de darrera la Lluna

201902020725 LlunaSaturn

El dissabte 2 de febrer a les 7h25m (6h25m TU) poc després que la Lluna surti per l’horitzó sudest, per la vora del nostre satèl·lit apareixerà el planeta dels anells, Saturn.

L’espectacle mereix llevar-se d’hora. Es podrà veure a simple vista, però és una imatge inoblidable observar-ho amb telescopi. L’única condició serà buscar algun lloc on l’horitzó sudest estigui net de muntanyes i edificis, millor sobre el mar, perquè la Lluna estarà bastant baixa, a 8º d’altura.

A simple vista o amb prismàtics es veurà que per la part fosca de la Lluna, lleugerament il·luminada per la llum cendrosa, apareixerà un punt bastant brillant i que es va separant de nostre satèl·lit lentament.

Mirant per telescopi es podrà veure com Saturn va reapareixent poc a poc; primer els anells i després el disc del planeta. Es possible que pocs minuts abans també es pugui observar com surt de darrera de la Lluna el satèl·lit Tità.

En aquesta ocasió no es podrà veure com s’oculta el planeta darrera la Lluna perquè encara estarà per sota l’horitzó i resultarà invisible des de la península ibèrica.

L’ASTRONÒMICA

DE SABADELL